Tafel dekken
Versnijding van dubbele lendenbiefstuk of tussenribstuk (entrecôte)
De dubbele lendenbiefstuk wordt geserveerd voor twee personen. Belangrijk bij rundsvlees is de juiste methode om stukken vlees bestemd voor meerdere personen te versnijden. Lendenbiefstuk zal steeds schuin worden versneden en dit in tegenstelling met Chateaubriand (een deelstuk van de filet). De richting van de vezels van het vlees is hier bepalend.
Materialen
Werkwijze
Het vlees nooit oversausen maar wel ondersausen -bakwijze-
SERVEERKUNDE
ZAALTECHNIEKEN
VERSNIJDINGEN
* FRUIT
* RUNDSVLEES
* LAMSVLEES
* VARKENSVLEES
* WILD
* GEVOGELTE
* GEROOKTE ZALM
 Home   
 Foto's
  
 Contact
 Links



Versnijding van ossenhaas of châteaubriand
Werkwijze -verschil met lendenbiefstuk-
Châteaubriand wordt altijd recht versneden, eveneens min. 3 stukken per  persoon
Laatst gewijzigd
10 mei 2010
> > >